Vilken IMODIUM®?

Vilken IMODIUM<sup>®</sup>?

Vårt produktsortiment

IMODIUM® munsönderfallande tablett

IMODIUM<sup>®</sup> munsönderfallande tablett

Läs mer

Norovirus

Du vill ta dig igenom det så snabbt det går och återgå till det normala.

Norovirus, som ger vinterkräksjuka, är mycket vanligt förekommande under vintersäsongen. Noroviruset är den främsta virala orsaken till magrelaterade sjukdomar. Den åtföljs ofta av besvärande diarré och kan verkligen vända upp och ner på tillvaron. Lyckligtvis kan några enkla tips, som att tvätta händerna med tvål och vatten, avsevärt minska risken att drabbas av sjukdomen.

Vad är norovirus?

Norovirus är i själva verket en rad olika virus, men alla varianter på viruset kan orsaka gastroenterit. För den som har oturen att drabbas är symtomen vanligtvis kräkningar och diarré.

Vinterkräksjuka leder ofta till uttorkning som kan vara särskilt allvarligt för små barn och äldre. Om du insjuknar är det därför viktigt att dricka mycket vätska eller vätskeersättning. IMODIUM® kan ofta hjälpa dig att hantera diarrén medan kroppen kämpar med viruset. IMODIUM® ska inte ges för barn under 12 år.

Förebyggande och behandling

Om du får vinterkräksjuka ska du vara försiktig så att du inte smittar andra människor. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, särskilt efter att du har varit på toaletten. Allra helst bör du även desinficera toalettsitsen och spolknappen/-handtaget när du är klar. Försök att stanna hemma så länge du har symtom och ytterligare två dygn därefter och undvik att laga och servera mat.

Vinterkräksjuka är mycket smittsamt, och om du inte tvättar händerna med tvål och vatten kan du lätt sprida sjukdomen till andra människor. Det är anledningen till att smittan ofta sprids på kontor och andra instängda platser med mycket människor.

IMODIUM® verkar i matsmältningssystemet genom att bromsa rörelsen så att förlusten av salter och vätska minskas och diarrén så småningom stoppas.