Vilken IMODIUM®?

Vilken IMODIUM<sup>®</sup>?

Vårt produktsortiment

IMODIUM® munsönderfallande tablett

IMODIUM<sup>®</sup> munsönderfallande tablett

Läs mer

Diarré och graviditet

Är det säkert att ta IMODIUM® när man är gravid?

IMODIUM®, liksom de flesta receptfria läkemedel, rekommenderas inte under graviditet och amning. Om du besväras av diarré bör du fråga din läkare om råd. Det finns andra sätt att lindra symtomen som du kanske inte har tänkt på.

Diarré och graviditet

Ditt barn är mycket känsligare än vad du är, så om du är gravid eller ammar måste du vara noga med vad du stoppar i dig. Det innebär att du bör undvika många receptfria läkemedel.

Om du inte mår bra bör du kontakta din läkare eller barnmorska för att ta reda på vilka valmöjligheter du har. Läkaren kan skriva ut ett läkemedel som är lämpligt under graviditet och amning, eller rekommendera en alternativ behandling.

Här är några förslag:

  • Vila mycket, det är troligt att du känner dig trött.
  • Drick så mycket vatten eller klar vätska som möjligt. Om du har aptit kan du även prova juicer och soppor.
  • Ät små, lätta måltider med mycket kolhydrater, t.ex. bröd, potatis, pasta eller ris. Undvik fet och kryddstark mat.
  • Ge dig själv tid att återhämta dig.

Recept för att hjälpa dig orka med

Få detaljerade tips om mat och kost

Få detaljerade tips om mat och kost

Undersökningsresultat visar att upp till 16 % av befolkningen kan lida av återkommande diarré (tillfällig diarré är en plötslig, kortvarig attack av diarré).1

Diarré är en mycket vanlig åkomma hos gravida kvinnor. Om du har återkommande anfall av diarré och du inte verkar bli riktigt bra mellan varven, har du sannolikt drabbats av graviditetsrelaterad diarré. Eftersom IMODIUM® inte rekommenderas under graviditet och amning kan du gå vidare till information om återkommande diarré.

Diarré och graviditet. Om du inte mår bra bör du kontakta din läkare eller barnmorska för att ta reda på vilka valmöjligheter du har.

 

1Källa: Nordics U&A, 2011, 1 000 deltagare