Vilken IMODIUM®?

Vilken IMODIUM<sup>®</sup>?

Vårt produktsortiment

IMODIUM® munsönderfallande tablett

IMODIUM<sup>®</sup> munsönderfallande tablett

Läs mer

Återkommande diarré

Du börjar koppla av ... sedan måste du gå på toaletten igen.

Nästan alla får diarré någon gång ibland, men en del personer drabbas oftare än andra. Diarré kan vara störande och obehagligt, men du är inte ensam om att känna så. Undersökningsresultat visar att upp till 16 % av befolkningen kan lida av återkommande diarré (tillfällig diarré är en plötslig, kortvarig attack av diarré)1. Långvarig eller återkommande diarré kan vara ett tecken på en underliggande sjukdom, därför bör du i så fall rådfråga din läkare.

Har du återkommande diarré?

Diarré kan vara besvärlig, särskilt om den är återkommande och du aldrig vet när. Den kan också kännas besvärande att prata om, vilket gör att du kanske låter den vara obehandlad under långa perioder. Det kan vara svårt att sätta fingret på dess orsaker och den kan störa din vardag, så det är värt att ta reda på hur du kan handskas med den.

Återkommande diarré: Fakta

Diarré som är återkommande kan orsakas av många faktorer – allt från maten du äter till hur mycket stress du har i din vardag. Den kan också förvärras av andra sjukdomar, eller vid mens. Långvarig eller återkommande diarré kan vara ett tecken på en underliggande sjukdom, därför bör du i så fall rådfråga din läkare.

En enkel livsstilsförändring kan göra en stor skillnad. Klicka på Stöd och råd nedan för att få hjälp att minimera störningen som diarré kan orsaka.

Stöd och råd

Diarré kan ha många orsaker, vilket kan vara förvirrande.

När du drabbas av diarré

 

1Källa: Nordics U&A, 2011, 1 000 deltagare