Hur IMODIUM® behandlingar för diarré fungerar

IMODIUM® - ett sätt att lindra diarré

Om något rubbar den naturliga balansen i tarmarna kan ditt system bli överaktivt och arbeta för snabbt, vilket gör att mindre mängd salter och vätska absorberas. Detta gör att avföringen blir lös eller vattnig.

Matsmältningssystemet

Matsmältningssystemet är en komplex och känslig uppsättning av organ. När systemet fungerar normalt passerar näringsämnen, salter och vätska i en jämn takt från magsäcken ner i tunntarmen och vidare till tjocktarmen. Tunntarmen och tjocktarmen absorberar salter och vatten och återstoden blir avföring med normal konsistens.

Om matsmältningssystemet blir irriterat kan den normalt sett jämna och regelbundna rörelsen hos tarmen bli överaktiv. Detta gör att salterna och vätskan transporteras för snabbt genom tarmen och därmed inte absorberas av kroppen i lika hög grad. Resultatet är lös eller vattnig avföring, vilket även kallas diarré.

IMODIUM® verkar lokalt i matsmältningssystemet genom att bromsa rörelsen så att förlusten av salter och vätska minskas och diarrén så småningom stoppas.

Behandla tidigt för att må bättre.

IMODIUM®

IMODIUM® innehåller en substans som heter loperamid, som fungerar så att matsmältningssystemet lugnas ner till normal rytm. Kroppen kan då absorbera mer vätska vilket ger normal konsistens på avföringen.

IMODIUM® lindrar diarré och hjälper till att återställa den normala rytmen hos matsmältningssystemet. IMODIUM® Plus går ett steg längre och lindrar även andra symtom som följer med diarré, däribland magknip, uppkördhet och gasbildning.

IMODIUM® kan lindra diarré

Med IMODIUM<sup>®</sup> kan du återfå balansen i vardagen

Läs mer

Historia och expertis

IMODIUM® har över 40 års erfarenhet av att hjälpa människor behandla sin diarré. Varje dag använder människor i hela världen IMODIUM® för att få hjälp med att lindra sina besvär.

Diarré kan störa rytmen – särskilt om du är på semester – många människor tar med sig läkemedel när de reser.