Vilken IMODIUM®?

Vilken IMODIUM<sup>®</sup>?

Vårt produktsortiment

IMODIUM® munsönderfallande tablett

IMODIUM<sup>®</sup> munsönderfallande tablett

Läs mer

Bör man behandla diarré?

Behandling

Om du lider av diarré är det oftast bäst att behandla den tidigt. Genom att behandla diarré kan du börja må bättre och komma igång med din vardag. Undersökningsresultat visar att 84 % känner sig svaga och trötta när de lider av diarré. Varför låta bli att behandla den när du kan lindra diarrén och minska förlusten av vätska och salter?

Det finns framförallt tre saker du kan göra för att lindra symtomen på diarré:

  • Hålla vätskenivån uppe genom att dricka vätska
  • Äta balanserade, regelbundna måltider
  • Använda IMODIUM®*
  • *Om symtomen kvarstår mer än två dygn, om du får feber över 38 °C eller om du får blod eller slem i avföringen bör du uppsöka läkare.

Behandla med IMODIUM®

I vanliga fall arbetar ditt matsmältningssystem i en jämn, naturlig rytm så att det kan absorbera viktiga salter och vatten i kroppen. Om något rubbar den naturliga balansen i tarmarna kan ditt system bli överaktivt och arbeta för snabbt, vilket gör att mindre mängd salter och vätska absorberas. Detta gör att avföringen blir lös eller vattnig. IMODIUM®  lugnar matsmältningssystemet och hjälper till med att återställa dess normala funktion.

Återställer vatten och salter

IMODIUM® kan bidra till att stoppa diarrén, men du bör också dricka mycket vätska för att undvika att bli uttorkad.

Varför får jag diarré?

Diarré är ett tillstånd som är olika för varje individ. Det finns en rad olika orsaker som kan störa balansen i ditt känsliga matsmältningssystem. För de flesta människor är det tillfälligt och uppstår av en bakterie eller när man är på resa. Vissa människor drabbas oftare, och för dem kan det vara ändringar i kosten eller sinnesstämningen (t.ex. stark stress) som utlöser diarréanfallen. När kroppen har hamnat i otakt hjälper IMODIUM® till genom att bromsa ner matsmältningen till en lagom takt.

IMODIUM® produkter

IMODIUM® kan lindra diarré

IMODIUM® bidrar till att återställa den naturliga matsmältningsrytmen

Återställer vatten och salter

Se hur

Hitta rätt IMODIUM® för dig

IMODIUM® finns i en rad varianter, var och en för olika behov.

 

1Källa: Faktafil för läkare: Managing Acute Diarrhoea (KOL include Dr S. Lewis, Dr J. Dalrymple, C. Stansfield, V. Hall, N.Wickes, McNeil Products Ltd 2010)