Vilken IMODIUM®?

Vilken IMODIUM<sup>®</sup>?

Vårt produktsortiment

IMODIUM® munsönderfallande tablett

IMODIUM<sup>®</sup> munsönderfallande tablett

Läs mer

När du drabbas av diarré

Många människor drabbas av återkommande diarré. Du är inte ensam.

Nästan alla får diarré någon gång ibland, men en del personer drabbas oftare än andra. Diarré upphör vanligtvis inom ett par dagar, men kan också pågå längre. Långvarig eller ofta återkommande diarré kan vara ett tecken på en underliggande sjukdom, därför bör du i så fall rådfråga din läkare.

Hur ofta har du diarré?

De flesta människor har diarré någon gång ibland, men några drabbas oftare. Ofta återkommande eller ihållande diarré kan vara ett tecken på en underliggande sjukdom, därför bör du rådfråga din läkare. Det finns många anledningar till att vissa personer drabbas oftare av diarré, t.ex. kost, stress eller oro och hormonella faktorer.

Trots att det är ganska vanligt att ha diarré kan det vara svårt att hitta tillförlitlig information om ämnet, och det kan ibland kännas svårt att prata om det. Det kan kännas besvärande och vara svårt att veta vart man ska vända sig för att få råd.

Därför har vi sammanställt information i avsnittet Stöd och råd. Vi hoppas att det kan vara en bra startpunkt för att minska besvären vid diarré.

Stöd och råd

 

Varför råkar jag ut för det?

Alla kan få diarré och uppleva allt obehag och besvär som följer med den. Vissa människor drabbas återkommande, och för dem kan det vara stress- och kostrelaterade faktorer som utlöser diarréanfallen.

Orsaker till återkommande diarré

 

För en del personer som lever ett stressigt liv kan diarré vara ett problem.

Picture of a woman on the phone

Stress och diarré

När man har fått diarré vill man bara ta sig igenom det.

Det finns många hälsosamma saker du kan göra för att förbättra din matsmältning. Gå till avsnittet Stöd och råd för att ta reda på mer.

Stöd och råd